divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Es confirma la sentència pel parricidi de Santa Susanna

pres.jpgEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat la sentència que condemna a Maria Catalina Gilabert Solé i a Julio Ortega a 38 i 44 anys de presó respectivament per l’assassinat dels pares de l’acusada, desestimant, així el recurs que els condemnats van presentar.

El jurat va declarar culpable a la parella i va matisar que Maria C.G.S. va ser qui va instar a Julio O. a executar l’assassinat, donant-li informació precisa sobre el hàbits del seus pares per facilitar el crim. D’aquesta manera, Julio O. va esperar al matí de del 26 de desembre de 2004 per sorprendre la parella quan s’aixecaven de dormir. La primera víctima va ser el pare, Luigi S., de 69 anys que va ser lligat i emmordassat amb cinta adhesiva i colpejat amb una clau anglesa com a mínim 29 cops. Un traumatisme craneoencefàlic causat per un dels cops va ser la causa de la mort. La mare, seguidament va ser emmordassada i lligada i va morir de la mateixa manera que el seu marit, de entre les 28 lesions que va rebre, quatre fractures cranials van ser la causa de la mort.

L’assassí no es va emportar res de valor

Tot i intentar simular un robatori, l’assassí no es va emportar res de valor, fet que junt amb les proves que els Mossos van trobar van conduir a la Julio O. i Maria C.G.S. Es van localitzar prop dels fets la clau anglesa i una jaqueta amb material genètic de l’inculpat així com el mateix tipus de cinta adhesiva a casa seva.

Agreujant d’acarnissament.

Per altre banda, Daniel P.F. va ser absolt de l’acusació de complicitat en l’assassinat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya manté la sentència inicial que declarava Julio O. com a  culpable dels assassinats, amb l’agreujant d’acarnissament. De la mateixa manera, Maria Catalina  va ser condemnada pels dos assassinats, però només en el de la mare l’apliquen l’agreujant de parentiu, ja que, tot i ser filla biològica de Luigi, aquest no la va reconèixer legalment.


per Redacció | Foto Sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris