dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Èxit del concert dedicat a Luciano Pavarotti

tres_tenors_280x87.jpgEl concert-homenatge celebrat la nit de diumenge a l’envelat de mar de Calella va esdevenir un èxit de públic. Tres tenors, amb acompanyament de piano, van interpretar àries d’òpera, sarsueles i diversos clàssics de la música universal, en un homenatge a Luciano Pavarotti amb motiu del primer aniversari de la seva mort.

concert_homenatge_a_pavarotti_a_calella_01.jpgEl concert-homenatge celebrat la nit de diumenge a l’envelat de mar de Calella va esdevenir un èxit de públic. Tres tenors, amb acompanyament de piano, van interpretar àries d’òpera, sarsueles i diversos clàssics de la música universal, en un homenatge a Luciano Pavarotti amb motiu del primer aniversari de la seva mort.

Concert

Més de 800 persones van omplir l’aforament del pavelló del passeig Manuel Puigvert de Calella. Els tenors Salvador Carbó, Albert Deprius i Hans Ever, acompanyats al piano per Marta Pujol, van interpretar en dues parts un variat repertori que va incloure famoses àries d’òpera, algunes de les quals va consagrar al tenor italià al llarg de la seva dilatada i reeixida carrera artística. També, els tres cantants van interpretar, individual i conjuntament, temes clàssics i populars de la música universal de tots els temps. A la fi de l’actuació, el públic va demanar amb aplaudiments la interpretació de diversos bis, que van satisfer el trio de tenors i la pianista del concert dedicat a Pavarotti.

Organització

Aquest concert-homenatge va ser organitzat pel Cor Harmonia Calellenc, coincidint amb els actes del seu desè aniversari, amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Calella.

Pavarotti

Luciano Pavarotti (Mòdena, 1935 – 2007) va ser un dels tenors més famosos, tant d’òpera com també de música popular. El seu pare, amant del gènere operístic, el va empènyer a iniciar els seus estudis en el món del cant líric. Pavarotti va debutar l’any 1961 a l’òpera de Reggio Emilia. Durant dècades, el tenor italià va ser molt sol·licitat pels principals teatres d’arreu del món. Anys més tard, amb els seus col·legues i amics, Josep Carreras i Plácido Domingo va formar el popular trio, reconegut mundialment, Els Tres Tenors. Pavarotti es va retirar l’any 2004 a l’Òpera Metropolitana de Nova York. El juliol de 2006, el tenor va ser operat de càncer de pàncreas a un hospital de Nova York, malaltia que finalment li va causar la mort la matinada del 6 de setembre de 2007.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris