dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La 28a edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme dedicarà el seu monogràfic a Itàlia

inauguracio_fira_de_calella_2007_280x87.jpgEl passeig Manuel Puigvert de Calella acollirà del 19 al 23 de setembre la 28a edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. En aquest espai, la mostra – que enguany ha convidat a Itàlia – reunirà prop de 160 expositors. També, aquesta edició de la Fira servirà per homenatjar i donar el comiat a Calella Televisió després de 27 anys d’història.

El passeig Manuel Puigvert de Calella acollirà del 19 al 23 de setembre la 28a edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. En aquest espai, la mostra – que enguany ha convidat a Itàlia – reunirà prop de 160 expositors. També, aquesta edició de la Fira servirà per homenatjar i donar el comiat a Calella Televisió després de 27 anys d’història.

Inauguració

L’acte d’inauguració tindrà lloc aquest divendres, dia 19, a les 17 h. L’horari de la fira serà d’11 h a 14.30 h i de 17 h a 22 h, fins l’últim dia que tancarà a les 21.30 h. L’edició d’enguany té com a país convidat Itàlia, país que exposarà pinzellades de la seva cultura i tradicions a través de la gastronomia, l’art de carrer, i la música en viu, entre d’altres activitats.

Novetats d’enguany

Les principals novetats de la Fira d’enguany respecte a edicions anteriors és que es modifica l’espai lúdic de la Fira, eliminant les atraccions tradicionals i substituint-les, segons els responsables municipals, "per una oferta més respectuosa amb l’entorn", com ara braus mecànics, inflables, scalextric, circuits de karts a pedals, segways, carrousels i un llarg etcètera, en un espai d’aproximadament uns 1.000 metres quadrats, que "permet guanyar en seguretat, reducció de la contaminació acústica i aparcament", asseguren.

Challenge i CMR

Hi ha dos aspectes especialment importants en aquesta edició de la Fira: la presentació del Challenge 2009 i el CMR (Centre de Millora del Rendiment) que s’inaugurarà a Calella; i la Jornada de debat sobre el futur de les destinacions turístiques madures com Calella, que es realitzarà el dia 22 de setembre.

Cafè solidari

El cafè solidari és un altre aspecte a destacar. La recaptació del Caffè della Fiera es destinarà a l’entitat calellenca Fundació Catalana ELA Morrie. Cal fer esment que el Consell Comarcal del Maresme utilitzarà la Fira com a aparador de la cultura gastronòmica de la comarca, promocionant el nou projecte "Posa el Maresme a plat".

L’adéu de Calella Televisió

La nota nostàlgica d’enguany la protagonitza Calella TV, un canal local – pioner a Catalunya – que va iniciar les seves emissions durant la Fira, ara fa 27 anys. I, precisament, serà en el marc d’aquesta edició on posarà fi a una etapa com a canal audiovisual coincidint amb el programa de cloenda de la 28ena Fira. Començarà així una nova etapa com a canal digital – Maresme Digital TV -, una televisió local pública d’abast comarcal i centre de producció per a tota la comarca, compartida amb Mataró.

Un magnífic aparador

La Fira de Calella, d’àmbit comarcal i internacional, ofereix activitats de demostració d’artesania i antics oficis, d’animació teatral i musical, de tallers i jocs infantils, i de tasts gastronòmics, a més a més d’exposicions i mostres d’allò més diverses, i serveix com a promoció dels prop de 160 expositor que hi participen: 30 artesans, 25 artesans alimentaris, 15 oficis, 14 d’Itàlia, 5 d’ajuntaments, 14 comercials, 21 associacions i entitats i 25 institucionals. L’organització preveu l’assistència de més de 60.000 visitants.

Fira del motor

Paral·lelament, se celebra la 5a edició de la Fira del Motor de Calella que segons l’organització demostra que és una fira amb continuïtat i deixa entreveure la importància que comença a tenir per ella mateixa, erigint-se amb una entitat pròpia dins la Fira de Calella i l’Alt Maresme.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris