dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La creativitat del Guernica de Picasso arriba al Masnou

guernica_al_masnou_280x87.jpgLa Sala d’Actes del Museu Municipal de Nàutica del Masnou acollirà fins el proper 4 de gener la mostra "Picasso Pinta el Guernica". L’exposició recrea el context que va envoltar el procés de creació d’una de les obres més destacades de la Història del l’Art.

La Sala d’Actes del Museu Municipal de Nàutica del Masnou acollirà fins el proper 4 de gener la mostra "Picasso Pinta el Guernica". L’exposició recrea el context que va envoltar el procés de creació d’una de les obres més destacades de la Història del l’Art.

Símbol universal

La mostra reuneix un conjunt de fotografies de l’època i reproduccions dels esboços que va realitzar Pablo Picasso, l’any 1937, per denunciar els horrors del bombardeig de l’exèrcit alemany sobre la població basca de Guernica. "Picasso Pinta el Guernica" vol contribuir així a la divulgació de l’obra més famosa del seu autor, explicant-ne el context històric, mostrant l’intens procés creatiu recorregut per Picasso i assenyalant la conversió de l’obra en un símbol universal.

Inauguració

L’exposició es va inaugurar dissabte 11 d’octubre, amb una bona assistència de públic, i va comptar amb la presència de l’alcalde del Masnou, Eduard Gisbert, i del director de la Fundació Palau de Caldes d’Estrac, Josep Sampera.

Exposició itinerant

L’exposició de caracter itinerant pels museus de Barcelona és promoguda per la Fundació Palau, la Caja de Ahorros del Mediterráneo i la Diputació de Barcelona.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris