dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Generalitat confirma que el virus de la llengua blava ha arribat al Maresme

vaques_280x87.jpgEl Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) de la Generalitat, ha detectat la circulació del virus de la llengua blava a diverses comarques catalanes, entre elles el Maresme. Aquest virus, que pot provocar la mort dels animals afectats, no té cap incidència sobre la salut humana, ni tan sols afecta al consum de carn.

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) de la Generalitat, ha detectat la circulació del virus de la llengua blava a diverses comarques catalanes, entre elles el Maresme. Aquest virus, que pot provocar la mort dels animals afectats, no té cap incidència sobre la salut humana, ni tan sols afecta al consum de carn.

Comarques afectades

Concretament, Les explotacions on s’han declarat aquests focus estan ubicades a les comarques de la Garrotxa, la Selva, l’Alt Empordà, el Ripollès, el Vallès Oriental i el Maresme. En total, 14 explotacions ovines i en 2 de bovines de Catalunya se n’han vist afectades pel virus.

La llengua blava

La malaltia de la llengua blava és causada per un virus ARN i es transmet a través de determinades espècies de mosquits. La malaltia afecta a tots els remugants incloent ovelles, cabres, bovins, etc., però no té cap incidència sobre la salut humana. La malaltia, que pot provocar la mort dels animals, només es pot combatre eficaçment per mitjà de la vacunació dels remugants domèstics.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris