dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La millora de la recollida selectiva redueix en un 20% el volum de residus de Mataró

reciclatge_280x87.jpgMataró ha reduït en tres anys un 20% la capacitat del volum dels residus, assignada pel Consorci per al Tractament dels Residus Sòlids Urbans del Maresme, per a la seva incineració al centre de tractament. L’Ajuntament mataroní cedirà temporalment la capacitat sobrant a altres municipis.

Mataró ha reduït en tres anys un 20% la capacitat del volum dels residus, assignada pel Consorci per al Tractament dels Residus Sòlids Urbans del Maresme, per a la seva incineració al centre de tractament. L’Ajuntament mataroní cedirà temporalment la capacitat sobrant a altres municipis.

Recollida selectiva

La millora del servei de recollida selectiva ha fet reduir notablement la quantitat de tones de residus que es deriven al Centre Integral de Valorització. En concret, al 2004 Mataró va portar a tractar a la planta 52.624 tones de rebuig, mentre que al 2007 hi va portar 42.183 tones, un 20% menys.

Cessió temporal

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Mataró, amb el vist-i-plau del Consorci, ha arribat a un acord amb diferents municipis del Maresme que excedeixen la capacitat que tenen assignada al centre de valorització, per cedir-los temporalment la part de capacitat de tractament de la planta que Mataró no utilitza.

Convenis de col·laboració

Aquests convenis de col·laboració es subscriuran amb els ajuntaments de Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Premià de Dalt i Dosrius, i tindran un any de vigència amb renovació automàtica. Aquests municipis pagaran a Mataró el cànon d’amortització per l’ús de la incineradora 45,83 euros per tona de residus, una quantitat inferior al preu que aquests municipis han de pagar al Consorci quan excedeixen la pròpia capacitat d’ús de la planta. Els acords se sumen al conveni signat l’any passat, amb el mateix objectiu, amb la Mancomunitat de l’Alt Maresme.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris