dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La policia localitza una família de Tordera que havia abandonat 15 cadells de gos

caad_argentona_01.jpgLa col·laboració policial entre els agents municipals de Sant Cebrià de Vallalta i de Tordera ha permès localitzar una família que havia abandonat 15 gossets procedents de dues cadellades. Els animals es troben ara al CAAD Maresme, a Can Carmany, darrera el cementiri d’Argentona.

La col·laboració policial entre els agents municipals de Sant Cebrià de Vallalta i de Tordera ha permès localitzar una família que havia abandonat 15 gossets procedents de dues cadellades. Els animals es troben ara al CAAD Maresme, a Can Carmany, darrera el cementiri d’Argentona.

Gossets abandonats

Els gossets van arribar al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme (CAAD) en perfecte estat de salut. La primera inspecció veterinària va determinar que procedien de dues cadellades i que entre el naixement d’uns i el dels altres hi havia pocs dies de diferència.

Pesquises policials

A partir de l’indret on les dones que els van portar al Centre van informar que els havien trobat, el CAAD Maresme va alertar les policies locals de Sant Cebrià de Vallalta i de Tordera. Les pesquises policials van acabar amb èxit i els agents municipals van trobar la llar d’on procedien els gossets. Es tracta d’una família de Tordera que té dues gosses i que ha acabat reconeixent l’abandonament de les cadellades al·legant que no disposen de prous recursos econòmics per a fer-se càrrec dels animals.

Situació límit

Segons informa el CAAD Maresme, les instal·lacions del centre es troben a hores d’ara al límit de la seva capacitat com a conseqüència de l’actuació incívica d’aquells propietaris que abandonen el seu animal de companyia en algun dels 18 municipis de la comarca als quals dóna servei. Segons els responsables del Centre, una de les causes freqüents d’abandonament és la cria incontrolada i recorda que la Llei de protecció dels animals, justament amb l’objectiu de reduir els abandonaments de mascotes, estableix l’obligatorietat d’esterilitzar els animals de companyia que són objecte de comercialització o de transacció. En tot cas, la llei estableix que els propietaris són els responsables de les cries dels seus animals de companyia. A més, l’abandonament d’animals està tipificat com a una infracció greu.

Animals per adoptar

Actualment hi ha al CAAD Maresme una quarantena de cadells pendents de ser adoptats. En aquest sentit el Centre d’Atenció d’Animals de Companyia del Maresme, situat a Can Carmany (darrera el cementiri d’Argentona), torna a fer una crida per potenciar l’adopció d’animals. Les persones interessades poden consultar la llista d’animals que busquen adoptant a la pagina web www.ccmaresme.cat/atencioanimals o trucar al Centre al telèfon 93 797 42 72.


per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris