divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La senyera estelada onejarà a Ajuntaments del Maresme durant la Diada

estelada_280x87_01.jpgDiversos Ajuntaments catalans hissaran l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya,  la senyera independentista. De moment, Arenys de Munt i Vilassar de Mar formen part dels 20 municipis catalans que penjaran l’estelada als balcons consistorials durant la Diada.

Diversos Ajuntaments catalans hissaran l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya,  la senyera independentista. De moment, Arenys de Munt i Vilassar de Mar formen part dels 20 municipis catalans que penjaran l’estelada als balcons consistorials durant la Diada.

La senyera estelada

La campanya està promoguda per la "Comissió 100 anys d’estelada" amb motiu del seu centenari. La senyera estelada, o simplement estelada, està considerada el símbol de la independència de Catalunya o dels Països Catalans. El seu origen data d’inicis del segle XX, i es considera que el seu impulsor va ser Vicenç Albert Ballester. Aquest símbol compta amb antecedents gràfics des de l’any 1908, motiu per al qual alguns col·lectius commemoren enguany el seu centenari.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: viquipèdia

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris