dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament de Pineda vol protegir la Vall de la Riera

lariera_p.jpg L’Ajuntament de Pineda de Mar va aprovar suspendre la tramitació de llicències
urbanístiques a la zona de la Vall de la Riera. Segons el consistori
pinedenc, aquesta iniciativa és un primer pas per preservar
definitivament aquest espai natural d’entrada al Parc del Montnegre i
el Corredor.

lariera.jpgLa darrera sessió plenària de l’Ajuntament de Pineda de Mar celebrada el 26 de juny, va aprovar suspendre la tramitació de llicències urbanístiques a la zona de la Vall de la Riera. Segons el consistori pinedenc, aquesta iniciativa és un primer pas per preservar definitivament aquest espai natural d’entrada al Parc del Montnegre i el Corredor.

Sòl urbanitzable

Actualment, la zona de la Vall de la Riera està classificada com a sòl urbanitzable no programat. Segons el consistori, amb el nou procediment es vol aconseguir canviar la seva classificació actual i convertir-la en sòl de caràcter no urbanitzable, destinat a l’ús agrícola.

Valors de la Vall 

Per l’Ajuntament de Pineda, “els valors històrics, naturals, culturals i agrícoles de la Vall de la Riera de Pineda fan necessari l’adopció d’aquesta mida per tal de protegir-la, recuperant-la per a un ús exclusivament agrícola amb tota la intensitat”. També recorda que bona part de la zona ja està protegida pel Pla Director Urbanístic Costaner.

Pas previ

D’altra banda, aquesta aprovació de suspensió de llicències és un pas previ perquè la Llei d’Urbanisme consideri fer aquesta modificació d’una manera definitiva.


per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Plataforma Salvem la Vall de la Riera

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris