dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’ampliació del polígon industrial de Pineda podria triplicar la seva capacitat

polgon.jpgUn conveni amb els propietaris dels terrenys del Pla Parcial 10 i del Pla Parcial 11, aprovat per l’Ajuntament de Pineda, ampliarà el polígon industrial del municipi, que podria veure triplicada la seva capacitat actual mitjançant la modificació dels usos d’aquest sòl i activant el desenvolupament urbanístic de més de 200.000 m².

Un conveni amb els propietaris dels terrenys del Pla Parcial 10 i del Pla Parcial 11, aprovat per l’Ajuntament de Pineda, ampliarà el polígon industrial del municipi, que podria veure triplicada la seva capacitat actual mitjançant la modificació dels usos d’aquest sòl i activant el desenvolupament urbanístic de més de 200.000 m².

Votacions

El text va ser aprovat durant el darrer ple ordinari de dijous passat i va comptar amb el suport de l’equip de govern (PSC-ERC), l’abstenció de CiU, la votació en contra del PP i el vot favorable del regidor no adscrit.

Triplicar l’activitat

Segons l’equip de govern, el Polígon Industrial Mas Roger de Pineda de Mar s’ha quedat petit i no té espai suficient per acollir tot el sector productiu. Aquesta zona industrial actualment dóna cabuda a unes 100 activitats i, amb el nou desenvolupament dels dos plans parcials s’arribarà a triplicar, amb una capacitat per a més de 300 empreses. En paraules dels responsables municipals, “d’aquesta manera s’aconsegueix sòl industrial per a noves empreses, es dota al municipi d’espai per ubicar-hi noves infraestructures, es generen nous llocs de treball i es dóna l’oportunitat a diferents indústries instal·lades en el nucli urbà a ubicar-se en aquesta zona industrial”.

Pla Parcial 10 i 11

El Pla Parcial 10 té una superfície de 116.256 m² i ampliarà el polígon industrial ja existent per la banda de Calella fins arribar a l’entrada de l’autopista. Aquesta zona tindrà cabuda per a 60 activitats i un espai principal on s’admetran activitats terciàries. També contempla un espai per a la construcció d’habitatge protegit. Pel que fa al Pla Parcial 11, té una superfície de 97.000 m² i està situat a la zona més alta del polígon. Podrà acollir un total de 60 activitats de 900 m² cada una, el doble del que s’hi preveia fins ara.

Vial únic de comunicació

Segons informa l’Ajuntament, el tractament conjunt del desenvolupament dels dos plans parcials "també garantirà la construcció d’un vial únic de comunicació, i l’enllaç amb l’entrada de l’autopista queda solucionat".


per Redacció | Ramon Texidó | Foto Sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris