dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Art Romànic català arriba a Malgrat de Mar

art_romanic_a_malgrat_280x87.jpgLa Biblioteca La Cooperativa de Malgrat ha inaugurat aquest dilluns una exposició de Josep Mairal Rivera amb el títol "Art Romànic a Catalunya". La mostra conté 62 reproduccions dels monuments més representatius del romànic català.

La Biblioteca La Cooperativa de Malgrat ha inaugurat aquest dilluns una exposició de Josep Mairal Rivera amb el títol "Art Romànic a Catalunya". La mostra conté 62 reproduccions dels monuments més representatius del romànic català.

Conferència

El proper dimecres 8 d’octubre, a les 20 h., la mostra acollirà una conferència sobre Art Romànic a càrrec de Josep Mairal, un estudiós de les manifestacions artístiques del romànic a Catalunya que ha impulsat la realització de nombroses exposicions i altres actes culturals amb l’objectiu de difondre el coneixement de l’art romànic entre la ciutadania.

L’exposició

La mostra de Mairal conté 62 reproduccions dels monuments més representatius del romànic a casa nostra. Els treballs de l’exposició estan realitzats amb la tècnica TD o volumètrica i pintats després a l’oli, representant l’arquitectura exterior dels monuments. Concretament inclou algunes reproduccions d’esglésies romàniques dels Pirineus i d’altres indrets com ara el Bages, Osona, el Berguedà o el Gironès.

50ª edició

D’altra banda, l’arribada d’aquesta mostra a Malgrat de Mar coincideix amb la 50ª edició de l’exposició.

Horaris i dies de visita

La mostra "Art Romànic a Catalunya" es podrà visitar fins el proper 26 d’octubre a la Biblioteca La Cooperativa. Els horaris són: els matins de dijous, divendres i dissabte de 10 a 13 h., i les tardes de dilluns a divendres de 16 a 20.30 h.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris