dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Les dades evidencien la desacceleració econòmica a la comarca

grafic_280x87.jpgLes dades aportades per l’Informe de competitivitat empresarial del Maresme referents a l’any 2007, confirmen que la comarca viu el canvi del cicle econòmic i la desacceleració de l’economia productiva. Només un 35,8% de les empreses consultades van manifestar trobar-se en una fase expansiva.

Les dades aportades per l’Informe de competitivitat empresarial del Maresme referents a l’any 2007, confirmen que la comarca viu el canvi del cicle econòmic i la desacceleració de l’economia productiva. Només un 35,8% de les empreses consultades van manifestar trobar-se en una fase expansiva.

Estancament

Aquest percentatge és notablement inferior al de l’any 2006. En canvi, s’eleva fins el 56,7% el percentatge de les empreses del Maresme que han manifestat que el seu negoci viu una fase d’estancament. A més, el nombre d’empreses que es declara en crisi se situa en un 7,5%, 3 punts per sobre del percentatge detectat en 2006.

Inversió decreixent

Segons l’informe, la inversió per part de les empreses de la comarca ha anat perdent intensitat. El nombre d’empreses que han innovat els seus productes o serveis, s’ha reduït lleugerament en passar del 91% de 2006 al 82% de 2007.

Deteriorament de les expectatives

Aquesta dinàmica obeeix al deteriorament de les expectatives empresarials. Un clar exemple, és la reducció significativa de la quantitat d’empreses que tenen convenis de cooperació amb centres universitaris, així com el nombre de companyies que mantenen algun tipus de cooperació amb centres d’investigació no universitaris.

Evitar la competència

A més, les empreses eviten la competència via preus i costos i opten per estratègies basades principalment en la qualitat del producte i/o servei que presten, una opció que ha guanyat terreny durant el primer semestre de 2007.

Observatori de la competitivitat

Aquestes dades les ha facilitat l’Observatori de la competitivitat empresarial a partir d’enquestes de periodicitat anual que van contestar 67 empreses. L’estudi fa una anàlisi de la competitivitat, de la conjuntura i de les perspectives econòmiques, i es realitza entre les empreses del Maresme que, per la seva dimensió i característiques, són una mostra qualitativament molt representativa del dinamisme de l’activitat econòmica de la comarca.


per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris