dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Les persones grans de Mataró recordaran les seves vivències en un web

mans_persona_gran_280x187.jpgL’Ajuntament de Mataró participa en un projecte que recollirà en un portal d’Internet els records de les persones majors de 55 anys. Es tracta de l’Arxiu de l’Experiència, una iniciativa a nivell estatal que pretén construir un portal didàctic a través de la memòria col·lectiva.

L’Ajuntament de Mataró participa en un projecte que recollirà en un portal d’Internet els records de les persones majors de 55 anys. Es tracta de l’Arxiu de l’Experiència, una iniciativa a nivell estatal que pretén construir un portal didàctic a través de la memòria col·lectiva.

Objectiu de la iniciativa

L’objectiu és que la memòria de la gent que ha viscut la història no es perdi en el temps, i que el seu testimoni i les seves aportacions – enregistrades en vídeo – formin un seguit de continguts que ajudaran a conservar l’herència històrica d’un territori i d’una època.

Plan Avanza

L’Arxiu de l’Experiència és una iniciativa del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç del Govern estatal que s’emmarca en el "Plan Avanza" i que es materialitza en un portal didàctic – http://www.archivodelaexperiencia.es/ – construït a partir de la memòria col·lectiva de les persones de més de 55 anys.

Finalitat

Segons els seus impulsors, la principal finalitat del "Plan Avanza" és aconseguir una adequada utilització de les TIC per part de les administracions públiques i la societat per a la contribució al creixement econòmic, la promoció de la igualtat social, regional i la millora del benestar i la qualitat de vida de la ciutadania.

Filmacions a Mataró

La recopilació de la informació va començar l’octubre de 2007 a A Coruña i des d’aleshores ha passat per diferents municipis. A Mataró, les filmacions es portaran a terme a partir d’aquest dimarts dia 16 fins al 26 de setembre a la Sala de Pintures de Can Palauet. La regidoria de Gent Gran de Mataró està informant a través dels Casals Municipals i prop d’un centenar de persones s’han apuntat al projecte.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris