dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Europa de fa un milió d’anys visita Calella fins l’octubre

fa_un_milio_anys_europa_a_calella_280x87.jpgLa sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell de Calella acollirà fins el 31 d’octubre la mostra "Europa, ara fa un milió d’anys". L’exposició fa un repàs de la fauna i del paleoambient del nostre continent en aquell període prehistòric.

fa_un_milio_anys_europa_a_calella_800x600.jpgLa sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell de Calella acollirà fins el 31 d’octubre la mostra "Europa, ara fa un milió d’anys". L’exposició fa un repàs de la fauna i del paleoambient del nostre continent en aquell període prehistòric.

Animals singulars

La mostra ensenya alguns dels singulars i poc coneguts animals de la prehistòria, com ara hipopòtams i rinoceronts gegants, tigres de dents de sabre, elefants, licaons, cavalls similars a zebres, i d’altres habitants de la sabana: l’avantpassat de l’Homo antecessor. També, ens permet esbrinar com es reconstrueix un ecosistema i ens descobreix aspectes tan interessants com els canvis climàtics del passat.

Quatre parts

L’exposició, inaugurada el passat 16 d’agost, s’estructura en quatre parts: El nostre entorn fa un milió d’anys. La configuració dels continents i glaciacions del Plistocè; la fauna fa un milió d’anys i la vegetació d’aquell període, tot gràcies als coneixements aportats per la Geologia, l’arqueozoologia i l’arqueobotànica.

Organització

"Europa, ara fa un milió d’anys" és una exposició organitzada per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) amb el suport de l’Ajuntament de Calella, i es pot visitar de dimarts a dissabte, de 18.00 a 21.00 h.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris