divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Llavaneres posa en marxa l’Ajuntament Jove Electrònic

ajuntament_jove_llavaneres_280x87.jpgL’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ha constituït aquest dijous la Junta Electoral que donarà el tret de sortida de l’Ajuntament Jove Electrònic. S’inicia així un procés que té com a finalitat acostar el funcionament del sistema democràtic actual als joves del municipi.

L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ha constituït aquest dijous la Junta Electoral que donarà el tret de sortida de l’Ajuntament Jove Electrònic. S’inicia així un procés que té com a finalitat acostar el funcionament del sistema democràtic actual als joves del municipi.

Govern Jove

El joves de Llavaneres participaran directament en el procés amb la formació d’agrupacions polítiques, així com votant les candidatures amb les què més s’hi identifiquin. Com a resultat de les eleccions, hi haurà un govern jove que disposarà d’un mandat de 12 dies. Concretament, la campanya electoral s’iniciarà el proper 3 de novembre i el dia 12 del mateix mes es faran les votacions. El Govern Jove s’allargarà del 22 de novembre al 5 de desembre d’aquest any. Abans, però, els tècnics de l’Ajuntament de Llavaneres els hauran impartit una sèrie de tallers on aprendran quin és el funcionament del municipi i com es gestionen les diferents àrees del consistori.

Vot electrònic

En la roda de premsa posterior a la constitució de la Junta Electoral, el seu president i regidor de Participació Ciutadana i Joventut, Nani Mora, ha manifestat l’esforç que han realitzat els tècnics municipals per realitzar una adaptació de l’actual Llei Electoral que s’adeqüi a la convocatòria de l’Ajuntament Jove, sobretot pel fet de contemplar la possibilitat d’emetre el vot electrònic. Segons informen els responsables municipals, serà un dels primers cops que es realitza un procés electoral amb votacions electròniques i la Generalitat de Catalunya "l’estudiarà amb lupa" per comprovar la viabilitat d’extrapolar-lo a futures conteses electorals.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris