dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Llavaneres trasllada el jutjat de pau a Ca l’Alfaro

jutjat_de_pau_llavaneres_280x87.jpgEl jutjat de pau de Sant Andreu de Llavaneres es trasllada. Les noves oficines han entrat en funcionament aquest dimarts a l’edifici de Ca l’Alfaro.

El jutjat de pau de Sant Andreu de Llavaneres es trasllada. Les noves oficines han entrat en funcionament aquest dimarts a l’edifici de Ca l’Alfaro.

Noves instal·lacions

El jutjat de pau abandona així les oficines situades a la primera planta de l’Ajuntament i s’instal·la a la planta baixa de Ca l’Alfaro. Les noves instal·lacions ocupen l’espai on abans hi havia les regidories de Joventut i Esports de l’Ajuntament i que actualment es troben a la segona planta del mateix edifici. Durant els darrers mesos s’ha condicionat l’espai i el jutjat ja ha iniciat la seva activitat.

Jutjats de pau

Els jutjats de pau són uns òrgans unipersonals amb jurisdicció al seu terme municipal. Al capdavant hi ha el jutge de pau, que és elegit per l’Ajuntament del municipi i nomenat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un període de 4 anys. Tenen competència en l’àmbit civil, dels assumptes de quantia inferior als 90 €, excepte en alguns supòsits legals. En l’àmbit penal, actuen sobre faltes contra les persones, d’algunes contra el patrimoni i contra els interessos generals. Per llei també tenen atribuïdes competències en matèria de registre civil, que inclouen inscripcions de naixement, matrimonis i defuncions.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris