diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Llavaneres vol un accés directe a Girona

autopista.jpgL’alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera, i la delegada territorial del
Govern català a Barcelona, Carme San Miguel, es van entrevistar dilluns per parlar dels projectes pendents al municipi.

Projectes pendents 

L’alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera, va reclamar a la delegada territorial del Govern català a Barcelona, Carme San Miguel, suport econòmic del govern, en el marc del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), per desencallar, entre altres, el projecte de la quarta escola de primària a Sant Pere, per millorar l’estació de Renfe, per al cobriment de la Riera, per a la construcció de la nova escola bressol i d’un cementiri municipal, reduir el peatge de la C-32 entre Llavaneres i Mataró, i també dotar a la vila d’un accés directe cap a Girona per l’autopista.

Nova escola de primària

L’alcalde de Llavaneres va destacar el compromís que ha obtingut de la delegada territorial perquè el departament d’Educació desencalli la construcció d’una nova escola de primària, que s’ha d’ubicar al barri de Sant Pere. Entre altres qüestions, Graupera ha demanat a San Miguel que sol·liciti al departament de Política Territorial que gestioni la reducció del peatge que han de pagar els conductors que accedeixen a l’autopista des de Llavaneres cap a Mataró, que proporcionalment és dels més cars pel poc trajecte que suposa. Així mateix, ha insistit en la necessitat que es doti el poble d’un accés directe cap a Girona per la C-32.

Millora de l’estació

La millora de l’estació de Renfe i la seva accessibilitat per a les persones, va ser un altre dels temes que va posar damunt la taula l’alcalde de Llavaneres. La delegada territorial va respondre que, juntament amb la delegació
de l’Estat, volen tirar endavant un pla de reforma de les estacions de tot el Maresme ja que, com en el cas de Llavaneres, n’hi ha moltes de deteriorades.

Seguretat ciutadana

D’altra banda, la delegada s’ha mostrat molt interessada pel conveni de col·laboració que acaben de signar les 3 Viles (Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac i Sant Andreu de Llavaneres) en matèria de Seguretat Ciutadana, i ha ofert suport a l’Ajuntament perquè el municipi redacti el pla d’emergències local per a casos d’incendis i inundacions.

Satisfacció de l’alcalde

L’alcalde es va mostrar molt satisfet amb la visita de la delegada territorial i va destacar els compromisos que ha rebut de la delegada per tractar de tirar endavant els projectes pendents a  Llavaneres.


per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris