dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Malgrat digitalitza més de tres segles d’història

llibres_antics_280x87.jpgEl Servei d’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar va presentar diumenge al matí la digitalització dels llibres parroquials de la població en el període comprès entre el 1563 fins al 1907. En total, s’han digitalitzat 25 llibres i 12.000 fulls.

El Servei d’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar va presentar diumenge al matí la digitalització dels llibres parroquials de la població en el període comprès entre el 1563 fins al 1907. En total, s’han digitalitzat 25 llibres i 12.000 fulls.

A l’abast de tothom

A partir d’ara, totes les persones que ho desitgin podran consultar fàcilment els llibres parroquials de Malgrat amb les dades de tots aquells anys i que inclouen bateigs, comunions, matrimonis, defuncions i albats. Cal exceptuar el període comprès entre el 1848 fins a principis de 1900, degut a la desaparició d’aquests llibres durant la Guerra Civil. D’altra banda, no s’han  digitalitzat els corresponents als 100 darrers anys per respectar la normativa vigent.

No, a Internet

Aquesta digitalització és fruit d’un conveni establert entre l’Ajuntament i la Diòcesi de Girona. La consulta dels llibres parroquials digitalitzats es farà mitjançant l’ús d’un ordinador exclusiu habilitat pel Servei d’Arxiu Municipal de l’Ajuntament, en horari de matins, i també a la mateixa parròquia de Malgrat. Segons informen els responsables municipals, aquestes dades no es penjaran a Internet per respectar la voluntat de la Diòcesi, propietària de la documentació.

Conferència de presentació

Aquest nou servei municipal es va presentar diumenge al matí en el marc de la primera Matinal d’Història de la nova temporada, que també va incloure la conferència "Els arxius parroquials des de la perspectiva social", a càrrec de Joaquim Maria Puigvert. L’acte va omplir de gom a gom la Biblioteca La Cooperativa de Malgrat.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris