divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró aplicarà un tractament biològic per combatre l’escarabat morrut

palmera_280x87_01.jpgEl Servei de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament de Mataró començarà a aplicar a finals de mes un producte totalment biològic per prevenir i combatre la plaga de l’escarabat morrut de les palmeres. Aquest insecte produeix danys importants a les palmeres i, en molts casos, fins i tot la mort de l’arbre.

El Servei de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament de Mataró començarà a aplicar a finals de mes un producte totalment biològic per prevenir i combatre la plaga de l’escarabat morrut de les palmeres. Aquest insecte produeix danys importants a les palmeres i, en molts casos, fins i tot la mort de l’arbre.

Virulència de la plaga

Segons els responsables municipals, malgrat la virulència d’aquesta plaga a la comarca del Maresme, els controls i els tractaments preventius administrats han donat fins ara resultats “positius” a la ciutat, on no s’ha mort cap palmera de l’àmbit públic.

Tractament biodegradable

El nou tractament fitosanitari que es començarà a aplicar és biodegradable, no tòxic i no contaminant per al medi ambient, i consisteix en un producte a base d’uns cucs cilíndrics microscòpics que parasiten els escarabats fins matar-los.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris