divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró aportarà 9.000 euros per als damnificats pels huracans a Cuba i Haití

huraca_280x87.jpgL’Ajuntament de Mataró farà una aportació de 9.000 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Aquesta quantitat es destinarà a la campanya d’emergència engegada després dels huracans que han afectat els territoris de Cuba i Haití durant els mesos d’agost i setembre.

L’Ajuntament de Mataró farà una aportació de 9.000 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Aquesta quantitat es destinarà a la campanya d’emergència engegada després dels huracans que han afectat els territoris de Cuba i Haití durant els mesos d’agost i setembre.

Resposta a la Crida

El consistori mataroní respon així a la crida que va fer el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament als ajuntaments catalans per fer un enviament conjunt que ajudi a pal·liar els efectes d’aquest fenomen metereològic, que ha alterat les possibilitats de desenvolupament d’aquests països, a mig i llarg termini.

Efectes devastadors

Durant els mesos d’agost i setembre, els territoris d’Haití i Cuba s’han vist afectats per les tempestes tropicals Fay i Hanna amb els huracans Gustav i Ike, respectivament. A Haití s’ha comptabilitzat fins a 326 morts, 50 desapareguts i 800.000 damnificats sobre una població de 8,5 milions d’habitants. A Cuba, l’huracà Gustav no va causar morts però l’Ike es va cobrar 7 vides. Es calcula que 500.000 cases han estat danyades i 200.000 persones s’han quedat sense casa.

Aportació econòmica

L’aportació econòmica de l’Ajuntament de Mataró es va donar a conèixer a la Comissió Informativa d’Innovació i Presidència del passat dilluns 29 de setembre.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris