dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró comercialitza el “Cafè Mataró” per promoure el Comerç Just

cafe_mataro_280x87.jpgEl "Cafè Mataró", de cultiu ecològic i 100% natural, inicia avui la seva singladura comercial. Aquest producte, que s’elabora a Las Margaritas, a l’Estat de Chiapas, forma part de la campanya Comerç Just.

asha_i_espartac.jpgEl "Cafè Mataró", de cultiu ecològic i 100% natural, inicia avui la seva singladura comercial. Aquest producte, que s’elabora a Las Margaritas, a l’Estat de Chiapas, forma part de la campanya Comerç Just.

Roda de premsa

El "Cafè Mataró" ha estat presentat aquest dimarts al matí en roda de premsa per l’alcalde, Joan Antoni Baron; el regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández; el president de la Fundació Grup Tercer Món Mataró, Jeroni Escoda, i la coordinadora del projecte "Cafè Ciutat" d’Alternativa3, Teresa Palop. També han assistit a l’acte, el periodista Espartac Peran i l’escriptora Asha Miró, que han donat suport a aquest nou producte de Comerç Just.

"Cafè Ciutat"

El "Cafè Mataró" forma part del projecte "Cafè Ciutat" que actualment es porta a terme a Terrassa, a través d’Alternativa3, i a Manresa amb l’Associació Josep Maria Cunill. A Mataró, la iniciativa es duu a terme a través de la Fundació Privada Grup Tercer Món Mataró que compta amb el suport del consistori i de la Diputació de Barcelona.

Cafè a la venda

La Fundació Privada Grup Tercer Món posarà a la venda aquest cafè a la capital del Maresme, farà activitats per donar-lo a conèixer a la població en general i també als restauradors, responsables de botigues, bars i cafeteries de la ciutat. A la roda de premsa, els seus responsables han informat que una de les primeres activitats de difusió del producte es desenvoluparà durant la Setmana de la Participació, del 27 al 30 de novembre, i consistirà en oferir un tast del nou cafè mataroní.

Preu just

Segons els promotors de la iniciativa, aquesta actuació recolza les cooperatives cafeteres de l’hemisferi sud, sensibilitza la població sobre el Comerç Just i treballa en xarxa amb d’altres associacions per aconseguir un consum responsable i solidari. Els productes de Comerç Just prefinancen la producció i asseguren als camperols un preu just i estable per sobre de les fluctuacions del mercat.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris