dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró commemora dimarts el 160è aniversari de l’arribada del ferrocarril a la ciutat

160_anys_del_tren_280x87.jpgLa línia de tren Barcelona-Mataró va ser inaugurada el 28 d’octubre de 1848, esdevenint la primera línia de ferrocarril de la península ibèrica.

La línia de tren Barcelona-Mataró va ser inaugurada el 28 d’octubre de 1848, esdevenint la primera línia de ferrocarril de la península ibèrica.

Actes commemoratius

Durant aquest mes d’octubre, Mataró ha celebrat una sèrie d’actes commemoratius amb exposicions, conferències, una fira ferroviària i l’exposició de la locomotora Kraus a la plaça de Santa Anna, entre d’altres, per recordar una efemèride clau per la història de la ciutat.

Miquel Biada

Un dels actes centrals i ple de simbolisme tindrà lloc aquest dimarts 28 d’octubre, a les 12 h. del migdia, a la plaça de Miquel Biada on tindrà lloc una ofrena floral davant el monument del mataroní que va promoure amb un decidit entusiasme l’arribada del ferrocarril a la ciutat, ara fa 160 anys.

Reptes de futur

La línia de tren té per davant un seguit de reptes de futur que passen pel seu traspàs a la Generalitat, la construcció del tren orbital en direcció a Granollers, la variant per l’interior de la ciutat, i el possible desdoblament de la línia entre Arenys i Blanes o el seu trasllat per l’interior.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: viquipèdia

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris