divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró ha atès 175 casos a través del Servei de Mediació Ciutadana

taula_280x87.jpgEl  Servei de Mediació Ciutadana de Mataró ha atès enguany 175 casos fins al passat mes d’agost. La majoria dels assumptes tractats són problemes de convivència a les comunitats de veïns.

El  Servei de Mediació Ciutadana de Mataró ha atès enguany 175 casos fins al passat mes d’agost. La majoria dels assumptes tractats són problemes de convivència a les comunitats de veïns.

140 casos nous

Des del mes de gener fins a l’agost de 2008, aquest servei ha atès 175 casos dels quals 140 són nous i 35 són expedients anteriors que s’han reobert o que estaven en tràmit en el traspàs d’any. La xifra de 175 casos és superior als 135 casos registrats durant el mateix període de l’any passat.

Beneficiaris del servei

El nombre de beneficiaris directes ha estat de 560 persones mentre que la influència directa i indirecta del servei ha arribat a 1.015 persones.

Tipologies dels casos

Segons la tipologia, els casos més comuns són els de comunitats de veïns amb 69 casos. Els casos de mediació que s’activen derivats de les relacions interpersonals són un gran paquet que se subdivideix en problemes de convivència amb 35 casos, de sorolls amb 11, per neteja amb 7, per obres amb 5 expedients i d’altres tipologies amb 23 casos.

Altres àmbits d’actuació

A banda de tractar aquests problemes, segons informen els responsables municipals, el Servei de Mediació Ciutadana també treballa en el desenvolupament de programes d’assessorament i conscienciació de la bona convivència i bones pràctiques cíviques.

Conveni de col·laboració

L’Ajuntament de Mataró, amb el suport de la Diputació de Barcelona, va impulsar des del 2006 la mediació ciutadana mitjançant un conveni de col·laboració. El darrer conveni es va signar a principis de setembre i compta amb una dotació per part de la Diputació de 75.000 euros que representa el 30% del cost total del servei.

per Redacció | Ramon Texidó ! Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris