dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró impulsarà la rehabilitació d’habitatges a través d’una línia de préstecs

rehabilitacio_habitatges_580x180.jpgL’Ajuntament de Mataró i Caixa d’Estalvis Laietana han signat aquest dilluns un conveni per impulsar la rehabilitació d’habitatges al municipi, obrint una línia de préstecs per als propietaris interessats.

L’Ajuntament de Mataró i Caixa d’Estalvis Laietana han signat aquest dilluns un conveni per impulsar la rehabilitació d’habitatges al municipi, obrint una línia de préstecs per als propietaris interessats.

Pla Local de l’Habitatge

L’acord és en bona part fruit del Pla Local de l’Habitatge 2005-2015 de l’Ajuntament de Mataró que té entre els seus objectius incidir en la rehabilitació d’habitatges i edificis destinats a l’habitatge de la ciutat.

Quota mensual assequible

En aquest sentit, els préstecs convinguts establerts pel conveni facilitaran als propietaris a títol individual i a les comunitats de propietaris la gestió econòmica i financera de les obres de rehabilitació, fent possible el pagament de les mateixes en un període llarg i amb una quota mensual assequible. El tipus d’interès inicial per al 2008 es fixa en el 6,50% (nominal).

Accés als préstecs

Segons el conveni, s’hi podran acollir els propietaris per a operacions de rehabilitació d’habitatges i les comunitats de propietaris, constituïdes i registrades, d’edificis destinats principalment a habitatge. En aquest darrer cas, per demanar els préstecs caldrà que les obres hagin estat aprovades per acord de la junta de la comunitat, amb un pressupost tancat i l’assignació de la derrama a cada propietari.

Signants

El conveni ha estat signat per l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron; el regidor d’Habitatge, Francesc Teixidó; i el director general de Caixa d’Estalvis Laietana, Josep Ibern.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris