dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Més de 6.500 persones han visitat l’exposició “Europa, ara fa un milió d’anys”

fa_un_milio_anys_europa_a_calella_280x87_02.jpgLa mostra "Europa, ara fa un milió d’anys", que s’exhibeix a la sala d’exposicions de l’Antic Ajuntament de Calella, ha rebut fins al moment més de 6.500 visitants. L’exposició prehistòrica finalitza el proper 31 d’octubre.

La mostra "Europa, ara fa un milió d’anys", que s’exhibeix a la sala d’exposicions de l’Antic Ajuntament de Calella, ha rebut fins al moment més de 6.500 visitants. L’exposició prehistòrica finalitza el proper 31 d’octubre.

Fa un milió d’anys

La mostra, organitzada per l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) amb el suport de l’Ajuntament de Calella, fa un repàs de la fauna i del paleoambient del continent europeu de fa un milió d’anys. A l’exposició es poden veure, entre d’altres, alguns animals singulars i poc coneguts de la Prehistòria, la reconstrucció d’un ecosistema i quins han estat els canvis climàtics del passat.

Quatre parts

"Europa, ara fa un milió d’anys" s’estructura en quatre parts: La primera explica el nostre entorn fa un milió d’anys, la configuració dels continents i les glaciacions del Plistocè. La segona part dóna a conèixer la fauna de fa un milió d’anys. La tercera parla sobre la vegetació de fa un milió d’anys; i la quarta i última és "Com ho sabem tot això?". En aquesta darrera part, s’explica com és possible saber tota aquesta informació gràcies a la combinació de tres disciplines científiques: la geologia, l’arqueozoologia i l’arqueobotànica.

Conveni de col·laboració

La mostra és fruit del conveni signat el passat més de juliol entre consistori calellenc i l’IPHES per la municipalització i la socialització de la ciència. L’exposició ha rebut un important ajut concedit per la Fundación Española de Ciencia y Tecnología, que depèn del Ministerio de Ciencia y Tecnología.

Fins al 31 d’octubre

L’horari de visites és de dimarts a dissabte de 10 a 13 hores i l’últim dia de la mostra serà el proper divendres 31 d’octubre.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris