dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mor als 75 anys Ventura Ametller

ventura_ametller_p.jpgL’escriptor Ventura Ametller ha mort aquest divendres, als 75 anys, després d’una llarga malaltia. L’autor de Summa kaòtica (1986), una de les seves obres més destacades, va néixer a Pals l’any 1933, però feia anys que s’havia establert a Mataró.

L’escriptor Ventura Ametller ha mort aquest divendres, als 75 anys, després d’una llarga malaltia. L’autor de Summa kaòtica (1986), una de les seves obres més destacades, va néixer a Pals l’any 1933, però feia anys que s’havia establert a Mataró.

Ventura Ametller Home polifacètic, veterinari de professió i apassionat per la cultura, va conrear quasi totes les arts, a més de les lletres en diversos gèneres literaris com la poesia, la narrativa, l’assaig i la novel·la. Va ser un dels grans amics de Josep Pla i també va conèixer Salvador Espriu, qui el va batejar amb el pseudònim de Ventura Ametller. Espriu li va suggerir aquest canvi de nom en considerar que tindria més sortida literària que el seu propi nom, Bonaventura Clavaguera Clavaguera.  Llarga obra literària  Ametller va ser un autor d’una llarga obra literària, molta de la qual roman encara inèdita. Va publicar l’assaig Teoria general de l’universalisme (1979), i els poemaris El primer quadern de Bel Dezir (1981), amb el qual va guanyar el Premi de Poesia Marià Manent, i Paradigmes esotèrics (1991).L’any 1986 va publicar Summa kaòtica.

per Redacció | Ramon Texidó Foto: Cossetània

Mor als 75 anys Ventura Ametller

Per , a Societat 19 de jul. de 2008

funeral_foto.jpgL’escriptor Ventura Ametller ha mort aquest divendres, als 75 anys, després d’una llarga malaltia. L’autor de Summa kaòtica (1986), una de les seves obres més destacades, va néixer a Pals l’any 1933, però feia anys que s’havia establert a Mataró.

(més…)

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris