dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Municipis maresmencs pedalen contra el canvi climàtic

biciletada_280x87.jpgEn el marc de la Setmana de la mobilitat sostenible i segura, una setantena de municipis catalans s’han adherit a la segona edició de "Pedala contra el canvi climàtic". Es tracta d’un passeig en bicicleta per un entorn urbà i accessible a tothom. Diversos municipis del Maresme hi participen aquest diumenge.

En el marc de la Setmana de la mobilitat sostenible i segura, una setantena de municipis catalans s’han adherit a la segona edició de "Pedala contra el canvi climàtic". Es tracta d’un passeig en bicicleta per un entorn urbà i accessible a tothom. Diversos municipis del Maresme hi participen aquest diumenge.

Municipis maresmencs adherits

Les poblacions del Maresme que han organitzat la seva pedalada aquest diumenge 28 de setembre són: Calella (10 h., a la plaça de l’Ajuntament), Malgrat de Mar i Santa Susanna (09.30 h., davant l’Ajuntament de Malgrat), El Masnou (10 h., al Parc Esportiu Pau Casals), Montgat (11 h., al Parc del Tramvia de Montgat) i Pineda de Mar (10 h., a la Plaça de la Sardana).

Nova cultura de la bicicleta

Segons els impulsors de la iniciativa, organitzada per la setantena d’ajuntaments amb la col·laboració de les entitats locals dels municipis participants, aquesta activitat té com a objectiu fomentar una nova cultura de la bicicleta com a transport, "ja que pot substituir el vehicle privat per a distàncies inferiors als 8 km. i, combinat amb el transport públic, pot cobrir llargues distàncies", asseguren.

Funcionament

Com en l’edició de l’any passat, cada participant rebrà en el punt de sortida una postal de compromís que el convida a substituir un viatge, que normalment fa en vehicle motoritzat, per un viatge en bicicleta. Els participants també rebran una matrícula per a la bicicleta amb la llegenda "Pedala contra el canvi climàtic", i unes ulleres que li suggeriran "descobrir una altra manera de moure’s", en reconeixement per participar a la pedalada, triar la bicicleta per desplaçar-se i així contribuir simbòlicament a frenar el canvi limàtic, reduint la contaminació atmosfèrica i acústica.

Estalvi de CO2

Al final del recorregut cada participant exposarà en l’espai dels compromisos, el seu compromís d’agafar la bicicleta un dia de la setmana, substituint l’ús del cotxe o la moto per la bicicleta. D’altra banda, L’organització també donarà a conèixer l’estalvi de CO2 que s’ha fet entre tots els participants de la pedalada.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris