dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Observació astronòmica de Júpiter a Calella

jupiter.jpgEl Grup d’Astronomia Amics de Calella ha organitzat per al proper dissabte 26 de juliol una nova observació astronòmica. En aquesta ocasió Júpiter, la seva taca vermella i les seves llunes seran els protagonistes de la trobada.

El Grup d’Astronomia Amics de Calella ha organitzat per al proper dissabte 26 de juliol una nova observació astronòmica. En aquesta ocasió Júpiter, la seva taca vermella i les seves llunes seran els protagonistes de la trobada.

Trobada

Les persones interessades poden acudir aquest dissabte a les 22 h. a la Plaça del Mercat de Calella, al capdamunt del carrer de Sant Joan. L’observació es farà mitja hora més tard, a les 22.30 h., des del dipòsit gran del Parc Dalmau.

Júpiter

Júpiter és el planeta més gran del sistema solar i el cinquè segons la seva distància al Sol. Té un diàmetre de 142.984 km (unes 11 vegades el de la Terra). La seva òrbita se situa aproximadament a 750 milions de km. del Sol, entre les òrbites de Mart i Saturn. És un gegant gasós format principalment per hidrogen i heli sense una superfície interior definida.

Gran taca vermella

La seva característica més destacable és la Gran Taca Vermella, un enorme anticicló situat en les latituds tropicals de l’hemisferi sud. Júpiter va ser descobert a l’antiguitat i rep el seu nom del pare dels déus de la mitologia romana, que els grecs anomenaven Zeus i els romans Júpiter.

Llunes

És també el planeta amb el nombre més gran de satèl·lits coneguts, amb un total de 63. Els més importants són els quatre satèl·lits galileians: Ió, Europa, Ganimedes i Cal·listo.


per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris