dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda obrirà una oficina per facilitar l’accés als habitatges de protecció oficial

pisos_280x87.jpgL’Ajuntament de Pineda de Mar obrirà l’any 2009 una Oficina Local d’Habitatge pròpia. L’objectiu del nou servei serà captar les sol·licituds i necessitats en matèria d’habitatge dels veïns i veïnes del municipi.

L’Ajuntament de Pineda de Mar obrirà l’any 2009 una Oficina Local d’Habitatge pròpia. L’objectiu del nou servei serà captar les sol·licituds i necessitats en matèria d’habitatge dels veïns i veïnes del municipi.

Oficina i comissió d’habitatge

Segons els responsables municipals, la nova oficina serà l’encarregada de classificar les demandes, inquietuds i necessitats dels veïns i veïnes de Pineda per tal de facilitar-los posteriorment l’accés als habitatges públics que s’han de construir al municipi. A més, es crearà una comissió d’habitatge, amb representació de tots els grups polítics consistorials, per tal d’elaborar unes bases que regularan la inscripció al Registre de Sol·licitants i els procediments d’adjudicació dels habitatges de protecció Oficial, tant de lloguer com de compra. La posada en marxa d’aquest nou servei, va ser presentada i aprovada en el ple ordinari de dijous passat en una moció conjunta de totes les formacions polítiques amb representació municipal.

Pla Parcial 1

Tenint en compte que bona part dels habitatges públics s’han de construir al Pla Parcial 1, l’objectiu principal de la iniciativa municipal serà administrar la futura construcció a les necessitats dels ciutadans de Pineda. Cal recordar que aquests terrenys que uneixen Pineda centre amb Poblenou, van ser classificats el passat mes de febrer per la Generalitat com a Àrea Residencial Estratègica (ARE), un instrument creat pel govern català. Aquesta iniciativa de la Generalitat, que s’emmarca dins els objectius del Pacte Nacional de l’Habitatge, pretén posar en els propers anys a l’abast dels ciutadans de Catalunya nou habitatge assequible en zones ben preparades per a acollir aquest creixement.

Punt d’Informació Juvenil

D’altra banda, actualment el Punt d’Informació Juvenil de Pineda de Mar, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Maresme, ja ofereix la possibilitat de realitzar tots els tràmits en matèria d’habitatge sense haver-se de desplaçar a Mataró.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris