dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda vol rescindir el contracte amb la constructora de la biblioteca i acabar amb empreses locals

obres_biblioteca_de_pineda_280x87.jpgL’Ajuntament de Pineda de Mar ha iniciat els tràmits per rescindir el contracte amb l’empresa Tiferca S.L. per inactivitat i per l’incompliment dels terminis de construcció de la nova biblioteca municipal. Ara, el consistori pinedenc vol que empreses locals finalitzin les obres pendents.

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha iniciat els tràmits per rescindir el contracte amb l’empresa Tiferca S.L. per inactivitat i per l’incompliment dels terminis de construcció de la nova biblioteca municipal. Ara, el consistori pinedenc vol que empreses locals finalitzin les obres pendents.

Incompliment dels terminis

Tiferca va iniciar les obres el 29 de novembre de 2006 i el primer termini establert va ser el mes de maig de 2008. Passada aquesta data, l’empresa adjudicatària va sol·licitar cap a finals de juliol una nova prolongació fins a principis d’octubre, un termini que tampoc ha complert. Davant d’aquesta situació, l’Alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), d’acord amb la resta de portaveus municipals, ha decidit notificar a Tiferca la seva voluntat per liquidar el contracte.

Període d’al·legacions

Aquest afer es troba ara en el període de 10 dies naturals en el que l’empresa adjudicatària pot presentar al·legacions. Tot i així, en l’actual marc econòmic, el consistori no amaga la seva voluntat que l’obra s’acabi finalment amb la participació del major nombre d’empreses locals possibles.

Obres pendents

Actualment, les obres tenen pendent d’executar la urbanització exterior, els tancaments, instal·lacions de subministrament, paviment interior i acabats interiors. Segons els càlculs municipals, l’execució d’aquestes obres finals podrien tenir un pressupost aproximat d’un milió d’euros, dels 3,7 milions inicials.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris