divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda vol rescindir el contracte amb la constructora de la biblioteca

obres_biblioteca_de_pineda_280x87.jpgL’Ajuntament de Pineda de Mar ha iniciat els tràmits per rescindir el contracte amb l’empresa Tiferca S.L. per l’incompliment dels terminis de construcció de la nova biblioteca municipal. Ara, el consistori pinedenc vol que empreses locals finalitzin les obres pendents.

obres_biblioteca_de_pineda.jpgL’Ajuntament de Pineda de Mar ha iniciat els tràmits per rescindir el contracte amb l’empresa Tiferca S.L. per l’incompliment dels terminis de construcció de la nova biblioteca municipal. Ara, el consistori pinedenc vol que empreses locals finalitzin les obres pendents.

Retards continuats

Tiferca va iniciar les obres el 29 de novembre de 2006 amb un termini d’execució d’un any. Malgrat això, un imprevist amb unes línies de servei va fer que el seu començament es retardés uns quatre mesos. Una vegada superat aquest primer entrebanc, la constructora va iniciar l’execució de les obres amb normalitat establint el seu final per al mes de maig de 2008. Cap a finals de juliol passat, l’empresa va sol·licitar una nova prolongació fins a principis d’octubre, un termini que tampoc ha complert. Davant d’aquesta situació, l’Alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), d’acord amb la resta de portaveus municipals, ha decidit notificar a Tiferca la seva voluntat per liquidar el contracte.

Empreses locals

Ara, s’inicia un període de 10 dies en el que l’empresa adjudicatària pot presentar al·legacions. Tot i així, en l’actual marc econòmic el consistori no amaga la seva voluntat de finalitzar l’obra amb la participació del màxim d’empreses locals possibles.

Actuacions pendents

Actualment, les obres tenen pendent d’executar la urbanització exterior, els tancaments, instal·lacions de subministrament, paviment interior i acabats interiors. Segons els càlculs consistorials, l’execució d’aquestes obres finals podrien tenir un pressupost aproximat d’un milió d’euros dels 3,7 milions inicials.

per Redacció | Ramon Texidó ! Foto: Aj.Pineda

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris