diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Polèmica a Sant Cebrià per l’autorització de proves de motocròs

salvem_la_vall_280x87.jpgLa plataforma ciutadana "Salvem la Vall, salvem el poble" de Sant Cebrià de Vallalta, organitza el proper dissabte 6 de desembre una jornada lúdica-reivindicativa per protestar per l’autorització de realitzar proves de motocròs al circuit de Can Mates-Can Matet.

La plataforma ciutadana "Salvem la Vall, salvem el poble" de Sant Cebrià de Vallalta, organitza el proper dissabte 6 de desembre una jornada lúdica-reivindicativa per protestar per l’autorització de realitzar proves de motocròs al circuit de Can Mates-Can Matet.

Expedient obert

Segons informen els membres de la plataforma, aquest circuit és il·legal i té obert en l’actualitat un expedient de disciplina urbanística pendent de resolució per part del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat, i un altre per part del Departament de Medi Ambient i Habitatge (DMAiH).

Ple de juny

En un comunicat, "Salvem la Vall, salvem el poble" recorda que el ple de l’Ajuntament de Sant Cebrià va aprovar el passat mes de juny per 10 vots contra una abstenció, "una moció que implícitament posava fi a l’activitat il·legal en aquesta finca", asseguren. Tot i així, el govern municipal ha decidit tornar a autoritzar curses en aquest circuit el dies 5, 6 i 7 de desembre, entrenaments i un campionat internacional de motocròs.

Denúncia

La plataforma manifesta que a part de denunciar aquesta activitat a través de la jornada festiva també denunciarà la "il·legal activitat", anunciada en el circuit durant aquests dies, al cos dels Mossos d’Esquadra.

Jornada reivindicativa

D’altra banda, durant la festa reivindicativa els membres de la Plataforma han convocat a la mainada i també als més grans per a fer un mural gegant de pintura, expressant "com volem el poble". A un cantó de la plaça de l’Església, lloc on se celebrarà l’acte, hi haurà una exposició fotogràfica del model de poble actual i els participants podran expressar plàsticament quin poble volen, en contraposició al model present. A l’acte, que començarà a les 12 del migdia i s’acabarà a les 2 de la tarda, hi participaran de forma voluntària artistes plàstics del poble així com grups de percussió que amenitzaran la jornada.

per Redacció | Ramon Texidó ! Foto: Salvem la Vall 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris