dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Polèmica pels cursos de català al Maresme

curs_de_catala_280x87.jpgUnes declaracions del diputat maresmenc de CiU Benet Maimí, on criticava la gestió del Consorci de Normalització Lingüística del Maresme (CNLM) respecte una elevada mancança de places dels cursos de català, han rebut resposta d’aquest organisme de la Generalitat.

Unes declaracions del diputat maresmenc de CiU Benet Maimí, on criticava la gestió del Consorci de Normalització Lingüística del Maresme (CNLM) respecte una elevada mancança de places dels cursos de català, han rebut resposta d’aquest organisme de la Generalitat.

Crítica

Maimí es mostrava molt crític aquest dimecres amb el Consorci doncs assegurava que per segon any consecutiu unes 300 persones s’havien quedat sense plaça per poder aprendre el català al Maresme, majoritàriament immigrants. Segons el diputat, aquest fet impedeix que aquest col·lectiu es pugui integrar plenament i, per aquest motiu, proposava que s’augmentin el nombre de places sense cap mena de limitació.

Desmentit

Per la seva banda, segons va informar amb posterioritat la Secretaria de Política Lingüística, les matrícules encara estan obertes fins el proper divendres 19 de setembre. D’altra banda, la Secretaria també va negar que l’any passat es quedessin sense plaça un nombre tan elevat de persones. El president del Centre de Normalització Lingüística del Maresme, Francesc Teixidó, ha assegurat que avui hi ha unes 80 persones en llista d’espera i que al llarg de l’any es van recol·locant.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris