dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Premià allibera amb una festa les sis tortugues marines recuperades al CRAM

tortuga_280x87_01.jpgLa Platja de Llevant de Premià de Mar va acollir dissabte passat l’alliberament popular de sis tortugues babaues recuperades al CRAM amb motiu de la tretzena edició del "Torna a Casa". L’acte va comptar amb més d’un miler de persones assistents.

tortugues_cram_800x600.jpgLa Platja de Llevant de Premià de Mar va acollir dissabte passat l’alliberament popular de sis tortugues babaues recuperades al CRAM amb motiu de la tretzena edició del "Torna a Casa". L’acte va comptar amb més d’un miler de persones assistents.

Espècie amenaçada

Marmitako, Morla, Grelos, Dordoka, Paparra i Víctor Amor són els noms de les sis tortugues que van tornar dissabte al mar alliberades pels voluntaris, nens i nenes fills de col·laboradors, autoritats i pels pescadors que han participat enguany en l’"Ajudem-la" 2008. L’alliberament culmina així aquesta campanya anual centrada en la clínica i recuperació d’aquesta espècie amenaçada.

Col·laboració del sector pesquer

La Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) porta més de 14 anys treballant conjuntament amb el sector pesquer en la tasca de recuperació de tortugues marines. Cal destacar que la col·laboració dels pescadors permet als serveis d’urgència de la Fundació rescatar els animals capturats accidentalment. La clínica i recuperació d’espècies marines amenaçades avarades al litoral català és una tasca exclusiva del CRAM gràcies a l’acord que manté amb la Generalitat.

Medi Marí

L’alliberament de les tortugues va anar acompanyat de les III Jornades per a la Conservació del Medi Marí, tot un seguit d’activitats formatives i lúdiques per als més petits on es va fer una crida per al respecte de l’ecosistema litoral del mar mediterrani. La celebració va suposar alhora el tancament de la campanya anual de clínica i recuperació de l’espècie que realitza la Fundació.

Càrrecs assistents

L’acte va ser presidit per Núria Bonaventura, directora general de Medi Natural del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, Vicenç Yarto, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Premià de Mar i el director de l’àrea de Medi Ambient de l’Obra Social de "la Caixa", Xavier Bertolín.

per Redacció | Ramon Texidó  | Foto: CRAM

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris