dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Premià de Dalt inaugura el jaciment ibèric de la Cadira del Bisbe

visita_jaciment_premia_de_dalt_280x87.jpgEn el marc de les Jornades Europees del Patrimoni de Catalunya, Premià de Dalt va inaugurar aquest diumenge el jaciment ibèric de la Cadira del Bisbe. Després de la inauguració, va començar la I Jornada Ibera amb activitats relacionades amb aquesta cultura.

En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni de Catalunya, Premià de Dalt va inaugurar aquest diumenge el jaciment ibèric de la Cadira del Bisbe. Després de la inauguració, va començar la I Jornada Ibera amb activitats relacionades amb aquesta cultura.

Inauguració

La inauguració institucional va ser a càrrec de l’alcalde en funcions, Josep Triadó; el regidor del museu, Marc Tintoré; el gerent del departament de Cultura de la Diputació de Barcelona, Carles Vicente; i el director territorial del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Jordi Roca.

Orígens de Premià de Dalt

En conjunt, els parlaments varen destacar la importància de recuperar els orígens de Premià de Dalt a través del jaciment, la de preservar i difondre entre la ciutadania el patrimoni cultural i el fet que, amb aquesta inauguració, comença una nova etapa per al municipi que enfortirà la seva identitat col·lectiva.

El poblat ibèric

La Cadira del Bisbe és un poblat de dimensions mitjanes, situat en un lloc estratègic, amb una clara intenció de control de territori: la vall de Premià i el pas de la ruta que uneix la plana i la Serra de marina, via de pas cap al Vallès. La seva construcció respon a un model urbanístic aterrassat, emmurallat i amb una torre defensiva que constitueix el nucli urbà entès com a centre polític i econòmic del territori circumdant, de clara vocació agrícola.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris