dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Premià de Dalt restaura la torre ibèrica de la Cadira del Bisbe

cadira_del_bisbe_280x87.jpgLa Generalitat de Catalunya ha invertit 20.000 euros per a la consolidació i restauració de la torre ibèrica situada al jaciment de La Cadira del Bisbe, a Premià de Dalt.

La Generalitat de Catalunya ha invertit 20.000 euros per a la consolidació i restauració de la torre ibèrica situada al jaciment de La Cadira del Bisbe, a Premià de Dalt.

Consolidació i restauració

Aquesta intervenció arqueològica conclou definitivament el programa de consolidació i restauració de totes les estructures excavades del poblat ibèric i atura la forta erosió, alhora que frena el risc de descomposició de les restes.

Futures intervencions

Fonts municipals informen que les futures intervencions arqueològiques al jaciment s’orientaran a pavimentar els terres de les cases i excavar l’entorn de la torre amb l’objectiu de conèixer com es connectava amb la resta del poblat.

Dos àmbits

Paral·lelament, es treballa en dos àmbits. El primer consisteix en la recopilació de tota la informació publicada sobre el jaciment arqueològic per a documentar-lo; i el segon en la recuperació dels materials arqueològics dipositats en diversos museus de municipis veïns. Aquesta segona actuació té com objectiu produir l’exposició permanent sobre el jaciment ibèric i, per extensió, sobre la cultura ibèrica i els inicis de la romanització.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris