diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Salut haurà de pagar 103.000 euros per la mort d’un nounat a l’Hospital de Mataró

hospital_mataro_280x87.jpgEl Servei Català de la Salut (SCS) ha estat comdemnat per un jutjat de Barcelona a indemnitzar amb uns 103.000 euros als pares d’un nadó que va morir l’any 2001 a l’Hospital de Mataró en contraure una infecció.

El Servei Català de la Salut (SCS) ha estat comdemnat per un jutjat de Barcelona a indemnitzar amb uns 103.000 euros als pares d’un nadó que va morir l’any 2001 a l’Hospital de Mataró en contraure una infecció.

Negligència mèdica

La sentència considera que la mort del nounat va ser una negligència mèdica i per tant obliga al Departament de Salut, juntament amb l’asseguradora Winthertur i al Consorci Sanitari del Maresme, a pagar 102.977 euros d’imdemnització.

7 anys després

Els fets es van produir el 20 d’agost del 2001, quan el petit va morir de meningitis només cinc dies després de nèixer a causa d’una infecció d’estreptococs que el nounat va contrauré de la seva pròpia mare. Segons la sentència, la mort del nadó s’hauria pogut evitar amb l’administració preventiva d’antibiòtics a mare i fill, i si enlloc del part els serveis mèdics de l’Hospital li haguessin practicat una cesària. L’Hospital no recorrerà la sentència condemnatòria.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris