dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

“Salvem la Riera”, indignada amb l’ACA per l’afer de Can Feliciano

salvem_la_riera_280x87_02.jpgLa plataforma ciutadana Salvem la Riera de Malgrat ha manifestat la seva indignació per la posició adoptada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) sobre l’afer de l’arbreda de Can Feliciano en el projecte de canalització de la riera de Palafolls.

La plataforma ciutadana Salvem la Riera de Malgrat ha manifestat la seva indignació per la posició adoptada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) sobre l’afer de l’arbreda de Can Feliciano en el projecte de canalització de la riera de Palafolls.

Critiques de la plataforma

En un comunicat, els membres de la plataforma critiquen l’ACA argumentant que finalment aquest departament de la Generalitat ha acceptat "tirar endavant el pitjor dels projectes possibles; el projecte que a aquestes alçades ningú defensa, ni tan sols el nostre incapaç govern municipal", afirmen.

Decepció de la plataforma

Salvem la Riera també es mostra decebuda per la "manca de diàleg", el "menyspreu" que ha tingut pel treball realitzat pels partits polítics de Malgrat de Mar a l’oposició i qualifica la decisió de l’ACA de "proposta antiquada, caduca i oposada als criteris progressistes i moderns sobre la canalització i conservació de rieres, patrimoni històric i patrimoni natural".

Projecte alternatiu

La plataforma manté que si s’acaba fent el projecte del 2004 – en forma de "U"- "la riera es convertirà en una claveguera oberta, pintada amb grafits i que acabarà donant una imatge suburbial de Malgrat de Mar". Segons Salvem la Riera, la plataforma defensa la creació d’un projecte alternatiu que mantingui una riera naturalitzada i adaptada a les normatives europees.

Comunicat de Medi Ambient

El passat 31 d’agost, el departament de Medi Ambient de la Generalitat va emetre un comunicat on informava que els treballs que està desenvolupant actualment l’ACA per canalitzar la riera de Palafolls, al seu pas per Malgrat de Mar, seguiran el projecte que va aprovar el consistori i també l’Agència mateixa el 24 de juliol de 2006. En el mateix comunicat s’assegurava que aquests treballs solament afectaran els arbres que condicionin l’execució correcta de l’obra que té per objectiu garantir la seguretat hidràulica.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Salvem la Riera

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris