dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Santa Susanna inaugura la restauració de l’històric búnquer de la Guerra Civil

bunker_santa_susanna_280x87_02.jpgL’Ajuntament de Santa Susanna va inaugurar diumenge passat la restauració del búnquer que va construir l’exèrcit republicà durant la Guerra Civil Espanyola a la platja del municipi. Aquest, és el primer dels vuit elements que Santa Susanna ha declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

bunker_santa_susanna_03.jpgL’Ajuntament de Santa Susanna va inaugurar diumenge passat la restauració del búnquer que va construir l’exèrcit republicà durant la Guerra Civil Espanyola a la platja del municipi. Aquest, és el primer dels vuit elements que Santa Susanna ha declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

Recuperació del búnker

L’Ajuntament de Santa Susanna, a través de la regidoria de Cultura, va impulsar recentment la recuperació del búnquer. Concretament, els treballs han consistit en la seva neteja, l’adequació de l’espai i la consolidació de l’estructura, així com la documentació del búnquer i la seva senyalització. Durant l’acte de diumenge, l’alcalde de Santa Susanna, Josep Monreal, va destacar la importància de la recuperació d’aquest element "per recobrar la memòria del municipi i conèixer la seva història”, va dir.

Testimoni d’excepció

En el capítol anecdòtic, la inauguració va comptar amb un testimoni d’excepció, la d’en Joan Font, un veí de Calella que va treballar amb 16 anys d’edat en la construcció del búnquer. L’acte també va comptar amb una explicació històrica a càrrec de l’historiador Pere Tardà.

Història del búnker

El búnquer, ubicat a la platja de les Dunes, és un fort defensiu que el van ordenar construir l’any 1938 les tropes republicanes per protegir-se dels bombardejos que arribaven per via marítima durant la Guerra Civil. Anys més tard, el general Franco el va fer servir com a element estratègic de les seves accions militars.

50 búnquers maresmencs

Dels més de 50 búnquers que es troben actualment a la Costa del Maresme, fins al moment només Santa Susanna i Premià de Mar han vetllat per a la seva conservació.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Aj.Sta.Susanna

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris