dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

S’inaugura la 28a Fira de Calella i l’Alt Maresme amb Itàlia com a protagonista

inauguracio_fira_de_calella_2008_280x87.jpgEl President de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, acompanyat per l’Alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, i l’Agent del Consulat d’Itàlia, Vittorio d’Innocenzo, entre d’altres personalitats, ha estat l’encarregat d’inaugurar aquest divendres la 28a Fira de Calella i l’Alt Maresme. Enguany, la Fira calellenca, que se celebra del 19 al 23 de setembre al passeig Manuel Puivert, dedica el seu monogràfic a Itàlia.

El President de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, acompanyat per l’Alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, i l’Agent del Consulat d’Itàlia, Vittorio d’Innocenzo, entre d’altres personalitats, ha estat l’encarregat d’inaugurar aquest divendres la 28a Fira de Calella i l’Alt Maresme. Enguany, la Fira calellenca, que se celebra del 19 al 23 de setembre al passeig Manuel Puivert, dedica el seu monogràfic a Itàlia.

Horari i activitats de la Fira

La Fira estarà oberta fins el proper 23 de setembre, d’11 h a 14.30 h i de 17 h a 22 h., excepte l’últim dia que tancarà mitja hora abans. L’edició d’enguany compta amb Itàlia com a convidat, un país que exposarà pinzellades de la seva cultura i tradicions a través de la gastronomia, l’art de carrer i música en viu. També, una de les sorpreses italianes serà la presència del conegut grup EQU que realitzarà tres actuacions a la carpa polivalent de la Fira, el dissabte 20 a les 21.00 h., el diumenge 21 a les 13.30 h. i el dilluns 22 a les 9 de la nit.

Novetats d’enguany

Les principals novetats de la Fira d’enguany respecte a edicions anteriors és que es modifica el seu espai lúdic, eliminant les atraccions tradicionals i substituint-les, en paraules dels responsables municipals, "per una oferta més respectuosa amb l’entorn", com ara braus mecànics, inflables, scalextric, circuits de karts a pedals, segways, carrousels…, en un espai d’aproximadament uns 1.000 metres quadrats, que asseguren que "permet guanyar en seguretat, reducció de la contaminació acústica i aparcament".

Cafè solidari

El cafè solidari és un altre aspecte a destacar. La recaptació del Caffè della Fiera es destinarà a l’entitat calellenca Fundació Catalana ELA Morrie. Cal fer esment que el Consell Comarcal del Maresme utilitzarà la Fira com a aparador de la cultura gastronòmica de la comarca, promocionant el nou projecte "Posa el Maresme a plat".

Challenge i CMR

Hi ha dos aspectes especialment importants en aquesta edició de la Fira: la presentació del Challenge 2009 i el CMR (Centre de Millora del Rendiment) que s’inaugurarà a Calella; i la Jornada de debat sobre el futur de les destinacions turístiques madures com Calella, que es realitzarà el dia 22 de setembre.

El comiat de Calella Televisió

La nota nostàlgica d’enguany la protagonitza Calella TV, un canal local – un dels pioners a Catalunya – que va iniciar les seves emissions durant la Fira, ara fa 27 anys. I, precisament, serà en el marc d’aquesta edició on posarà fi a una etapa com a canal audiovisual coincidint amb el programa de cloenda de la 28a Fira. Començarà així una nova etapa formant part de Maresme Digital TV, com una televisió local pública d’abast comarcal i centre de producció per a tota la comarca, compartida amb Mataró.

Un aparador artesà, comercial i d’entitats

La Fira de Calella, d’àmbit comarcal i internacional, ofereix activitats de demostració d’artesania i antics oficis, d’animació teatral i musical, de tallers i jocs infantils, i de tasts gastronòmics, a més a més d’exposicions i mostres d’allò més diverses, i serveix com a promoció dels prop de 160 expositor que hi participen: 30 artesans, 25 artesans alimentaris, 15 oficis, 14 d’Itàlia, 5 d’ajuntaments, 14 comercials, 21 associacions i entitats i 25 institucionals. L’organització preveu l’assistència de més de 60.000 visitants.

La Fira del motor

Paral·lelament, se celebra la 5a edició de la Fira del Motor de Calella que segons l’organització demostra que és una fira amb continuïtat i deixa entreveure la importància que comença a tenir per ella mateixa, erigint-se amb una entitat pròpia dins la Fira de Calella i l’Alt Maresme.

Festa Major

També, Calella celebra durant aquests dies la Festa Major de La Minerva fent coincidir les activitats més tradicionals amb les novetats pròpies d’una Fira que, enguany, ha rebut el distintiu del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED) per la seva qualitat.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris