dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sis municipis maresmencs participen a la pedalada contra el canvi climàtic

bicicleta_280x87.jpgEn el marc de la Setmana de la mobilitat sostenible i segura, 69 municipis catalans s’han adherit a la segona edició de la "Pedalada contra el canvi climàtic". Es tracta d’un passeig en bicicleta, accessible a tothom i en un entorn urbà. Sis municipis del Maresme hi participen des d’aquest diumenge fins endavant.

En el marc de la Setmana de la mobilitat sostenible i segura, 69 municipis catalans s’han adherit a la segona edició de la "Pedalada contra el canvi climàtic". Es tracta d’un passeig en bicicleta, accessible a tothom i en un entorn urbà. Sis municipis del Maresme hi participen des d’aquest diumenge fins endavant.

Nova cultura de la bicicleta

Segons els impulsors de la iniciativa, organitzada pels 69 ajuntaments amb la col·laboració de les entitats locals dels municipis participants, aquesta activitat té com a objectiu fomentar una nova cultura de la bicicleta com a transport, ja que pot substituir el vehicle privat per a distàncies inferiors als 8 km. i, combinat amb el transport públic, pot cobrir llargues distàncies.

Funcionament

Com en l’edició de l’any passat, en el punt de sortida cada participant rebrà una postal de compromís que el convida a substituir un viatge que normalment fa en vehicle motoritzat per un viatge en bicicleta. Els participants també rebran una matrícula per a la bicicleta amb la llegenda "Pedala contra el canvi climàtic" i unes ulleres que li suggeriran "descobrir una altra manera de moure’s", en reconeixement per participar a la pedalada, triar la bicicleta per desplaçar-se i així contribuir simbòlicament a frenar el canvi climàtic i reduir la contaminació atmosfèrica i acústica.

Estalvi de CO2

Al final del recorregut cada participant exposarà en l’espai dels compromisos, el seu compromís d’agafar la bicicleta un dia de la setmana, substituint l’ús del cotxe o la moto per la bicicleta. Es donarà a conèixer també l’estalvi de CO2 que s’ha fet conjuntament entre tots els participants de la pedalada.

Municipis maresmencs adherits

Fins al moment, les poblacions del Maresme que hi participaran des d’aquest diumenge fins endavant són: Calella, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Masnou, Montgat i Pineda de Mar.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris