dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Teià demana en una Moció un model de mobilitat sostenible al Maresme

mobilitat_tren_280x87.jpgEl Ple de l’Ajuntament de Teià ha aprovat una moció on demana a la Generalitat un model de mobilitat sostenible a la Comarca del Maresme.

El Ple de l’Ajuntament de Teià ha aprovat una moció on demana a la Generalitat un model de mobilitat sostenible a la Comarca del Maresme.

Estudi sobre la mobilitat

Entre altres propostes, la Moció sol·licita al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat l’elaboració d’un estudi sobre la mobilitat al Maresme. Segons l’Ajuntament de Teià, aquest estudi hauria d’aclarir les capacitats i trànsits actuals de la N-II i C-32, el preu i la viabilitat – tant jurídica com econòmica – del rescat dels peatges de la C-32 per part de la Generalitat i la viabilitat de la creació dels accessos i sortides necessàries per tal que la C-32 pogués ser l’eix principal de comunicació intermunicipal. En clau local, el consistori teianenc també sol·licita la viabilitat de la supressió del peatge d’Alella.

Millora ferroviària i de bus

Per últim, L’Ajuntament demana a la Moció una proposta integral per a la mobilitat a la comarca del Maresme que prioritzi el ferrocarril com a sistema de transport col·lectiu i el transport públic per carretera. En aquest sentit, sol·licita augmentar la capacitat dels trens actuals i les freqüències de pas per a les estacions de l’alt Maresme, i la millora de la connexió ferroviària amb Girona, així com la millora del servei d’autobusos de la comarca.

Aprovació de la Moció

La Moció que es presentarà a la Generalitat va ser aprovada pel Ple amb majoria absoluta, pels vots a favor del Govern municipal – ERC i CiU -, i Tot per Teià (TxT), amb l’abstenció del PSC.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris