dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tiana controla la contaminació atmosfèrica amb una unitat mòbil

estacio_vigilancia_a_tiana_280x87.jpgLa Diputació de Barcelona ha instal·lat una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica a Tiana. Durant cinc setmanes aquesta furgoneta especial, ubicada al Parc del Camp de Futbol Vell, controlarà la qualitat de l’aire al municipi maresmenc.

La Diputació de Barcelona ha instal·lat una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica a Tiana. Durant cinc setmanes aquesta furgoneta especial, ubicada al Parc del Camp de Futbol Vell, controlarà la qualitat de l’aire al municipi maresmenc.

Objectius

Aquesta activitat, que s’ha engegat durant la Setmana de la mobilitat sostenible i segura, permetrà conèixer, entre altres, la qualitat de l’aire en zones que no tenen una vigilància continuada, veure la variació de les concentracions de contaminants al llarg de l’any i obtenir dades de qualitat de l’aire per estudis concrets. A més, es podran identificar els valors dels contaminants atmosfèrics amb focus i emissors, i estudiar les possibles ubicacions abans d’instal·lar una estació fixa.

Unitat fixe

Precisament, l’Ajuntament de Tiana ja compta, des de fa 3 anys, amb una unitat fixe de control de partícules sòlides en suspensió (PST) al terrat de l’edifici consistorial, mitjançant un conveni subscrit amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat. Segons els responsables municipals, els resultats d’aquesta unitat fixe donen com a resultat una qualitat de l’aire "excel·lent o molt bona" a Tiana.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris