dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tiana crea una Xarxa de comerços respectuosos amb el Medi Ambient

bossa_plastic_280x87.jpgTiana ha impulsat des d’aquest mes de novembre la Xarxa de comerços respectuosos amb el Medi Ambient. La iniciativa compta amb la col·laboració d’establiments comercials i de serveis del municipi.

Tiana ha impulsat des d’aquest mes de novembre la Xarxa de comerços respectuosos amb el Medi Ambient. La iniciativa compta amb la col·laboració d’establiments comercials i de serveis del municipi.

Bosses de plàstic

La campanya amb el títol "A Tiana Reduïm els Residus" té l’objectiu de promoure hàbits de consum respectuosos amb el Medi Ambient en relació a la generació de residus d’envasos i, especialment, amb la reducció en l’ús de bosses de plàstic.

Bosses reutilitzables

Els establiments adherits a la Xarxa proporcionaran una bossa reutilitzable per anar a comprar i per no haver de fer servir les bosses de plàstic. A més, per cada compra sense fer servir bosses de plàstic es lliurarà un val que permetrà participar en els sorteigs quinzenals de carretons, cabassos i bosses compostables per tot un any. També hi haurà un premi especial que omplirà un cabàs o un carretó dels guanyadors amb productes dels comerços locals.

Estalvi energètic

Segons els càlculs dels impulsors de la campanya, si cada ciutadà de Tiana deixés d’agafar una bossa de plàstic d’un sol ús, s’estalviaria tanta energia com la que consumeix un televisor engegat durant 145 dies, o per fer funcionar un frigorífic durant 400 dies o, fins i tot, per fer un desplaçament des Tiana fins a Galícia. Aquest estalvi també equival a la reducció de l’emissió de 0,16 tones de CO2 a l’atmosfera.

Comerços adherits

D’altra banda, tots els comerços de la Xarxa adherits a la campanya es comprometen a substituir o suprimir l’ús de la bossa de plàstic promocionant l’ús del cabàs, el carretó, la bossa de roba i la venda a granel.

Suport a la Xarxa

La Xarxa compta amb el suport de la Regidoria d’Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, l’Associació de comerciants i serveis tianencs (ACIST), la Fundació per a la prevenció de residus i el consum, i l’Agència de Residus de Catalunya.

per Redacció ! Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris