divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tiana protegeix la bassa de Can Matas

pou_280x87_02.jpgL’Ajuntament de Tiana ha arribat a un acord amb els propietaris de la bassa Can Matas del municipi per a mantenir-la en el seu estat actual, davant el seu possible enderrocament per construir-hi habitatges. En un futur, el consistori la traslladarà a una zona verda pública.

L’Ajuntament de Tiana ha arribat a un acord amb els propietaris de la bassa Can Matas del municipi per a mantenir-la en el seu estat actual, davant el seu possible enderrocament per construir-hi habitatges. En un futur, el consistori la traslladarà a una zona verda pública.

La bassa

La bassa de Can Matas abastia d’aigua l’explotació agrícola de Can Matas a través d’un pou, des de que la mina va quedar en desús. Posteriorment, els terrenys agrícoles de la finca de Can Matas, situats entre la Riera i l’Avinguda Garí, van ser objecte a finals dels anys 90 d’un Pla urbanístic per construir-hi 60 habitatges. El projecte d’obres aprovat definitivament l’any 2006, preveu la construcció dels habitatges a la part més elevada dels antics terrenys agrícoles de la finca, una actuació que afecta la bassa de Can Matas que hauria de ser enderrocada.

Valor patrimonial i ambiental

Segons informa el consistori tianenc, atenent al valor patrimonial i ambiental de la bassa com a part del paisatge tradicional de la vila, l’Ajuntament ha acordat amb la propietat que la bassa sigui mantinguda en la seva situació actual fins que no es porti a terme la promoció. D’altra banda, durant aquest període el consistori introduirà les mesures de seguretat i higiene necessàries per evitar que es puguin produir danys o molèsties al veïnat.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris