dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tiana tindrà una Escola Verda

hort1.jpgEl CEIP Lola Anglada de Tiana, amb el suport de l’Ajuntament, s’ha
incorporat al Programa Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya.
Aquest curs, el Departament d’Educació ha acceptat la incorporació de
l’Escola al Programa.

El CEIP Lola Anglada de Tiana, amb el suport de l’Ajuntament, s’ha incorporat al Programa Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya. Aquest curs, el Departament d’Educació ha acceptat la incorporació de l’Escola al Programa.

Pla d’Acció

En el marc del Programa d’Activitats d’Educació Ambiental que existeix des de l’any 2001, el curs 2006-2007 es va redactar i aprovar l’Agenda 21 Escolar del Centre i el seu propi Pla d’Acció Ambiental. El darrer curs 2007-2008 ha estat el primer en que l’Escola ha començat a executar aquest Pla.

Activitats

El Centre ha fet activitats per a tots els cursos – des de P3 a 6è – amb visites guiades a l’entorn natural de Tiana i el Parc de la Serralada de Marina sobre les papallones, els rastres dels animals, observació d’aus, la vegetació, efectes d’un incendi, etc. També s’ha treballat a l’Hort de l’Escola, s’ha construït una caseta d’eines i descoberta, el coneixement dels parcs i jardins de Tiana, s’han fet xerrades sobre la recollida selectiva, la Deixalleria a Tiana i la construcció de l’Ecopessebre, una visita a la riera de Montalegre i al jaciment arqueològic de Sentromà, activitats sobre la sequera, l’estalvi d’aigua i el canvi climàtic, i dues obres de Teatre sobre medi ambient a la Sala Albèniz.

Suport consistorial

El consistori tianenc dóna suport anual al CEIP Lola Anglada de Tiana per definir i executar el Programa d’Educació Ambiental, en el qual s’incorporen les actuacions a organitzar conjuntament entre l’Escola i l’Ajuntament. En aquest sentit, a través del Programa l’Ajuntament de Tiana, ha fet una aportació final de gairebé 12.000 € el curs 2007-2008, xifra que es preveu mantenir el proper curs 2008-2009.


per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris