dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tordera acull una mostra dels “llibres prohibits”

llibres_prohibits-p.jpgL’Obra Social Caixa Sabadell i el Servei de Biblioteques de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona han coproduït la mostra "Llibres prohibits", que passarà per la Biblioteca de Tordera del 2 al 25 d’abril amb una organització compartida amb aquest equipament.

llibres_prohibits_1.jpgL’Obra Social Caixa Sabadell i el Servei de Biblioteques de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona han coproduït la mostra "Llibres prohibits", que passarà per la Biblioteca de Tordera del 2 al 25 d’abril amb una organització compartida amb aquest equipament.

La mostra 

La mostra recupera per al públic d’avui la producció editorial revolucionària del primer terç del segle XX a l’estat espanyol gràcies a la recopilació d’una vuitantena de llibres i cobertes que n’ha fet el dissenyador gràfic i col·leccionista Sergi Freixes, que s’ha ocupat del comissariat juntament amb Jordi Garriga. L’exposició s’hi podrà visitar els dilluns, els dimarts i els dimecres de 16 a 20.30 h, els dijous i els divendres de 10 a 13 h i de 16 a 20.30 h i els dissabtes de 10 a 13 h.

La censura de Primo de Rivera

La prohibició de llibres va ser un fenomen editorial que va néixer de la censura implantada pel general Primo de Rivera a finals dels anys 20 i es va estendre fins a la meitat dels 30. El dictador estava molt preocupat per la gran penetració del que considerava idees perilloses en àmplies capes populars del país i va decidir imposar una censura fèrria en totes les publicacions periòdiques. En canvi, no es va preocupar dels llibres que passaven de les 200 pàgines, tal vegada perquè suposava que, per raó del seu preu i per l’elevat analfabetisme del país, les classes populars no accedirien a publicacions de major envergadura.


per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris