dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tot preparat per la XXVI Setmana de Música Antiga

musica.jpgLa Setmana de la Música Antiga de Mataró començarà el proper diumenge 20 de gener i acabarà el 3 de febrer. Tots els concerts i les conferències prèvies relacionades es duran a terme a la Basílica de Santa Maria.

La Setmana de la Música Antiga de Mataró començarà el proper diumenge 20 de gener i acabarà el 3 de febrer. Tots els concerts i les conferències prèvies relacionades es duran a terme a la Basílica de Santa Maria.

Diumenge 20 

La Setmana començarà amb un concert, el diumenge 20 a les 19 h, del Conjunt Barroc del Cafè, una formació sorgida arran de la producció impulsada el novembre de 2006 per a la XXV Setmana de Música Antiga de Mataró, “La Cantata del Cafè”, i que des de llavors s’ha anat representant en diversos indrets de Catalunya. En aquesta ocasió interpretaran els 6 concerts per a flauta, corda i baix continu Opus X d’Antonio Vivaldi, traslladant-nos fins a la Venècia del 1720. Una hora abans del concert, a les 18 h, el professor i doctor en musicologia Francesc Cortés en farà una presentació.

Dissabte 26

El dissabte 26 de gener, a les 21 h, els membres d’Ars Musicae oferiran un concert que ens traslladarà a l’Europa dels segles XVII i XVIII, mitjançant l’ús d’instruments musicals de l’època en estat original o amb rèpliques que en conserven la seva sonoritat característica. El concert es basarà en reflectir els dos estils diferents i imperants en l’Europa d’aquests dos segles, l’italià –amb obres de Vivaldi i Avison-, i l’alemany –amb obres de, per exemple, Erlebach-. La presentació del concert, també una hora abans, anirà a càrrec de Jaume Carbonell, professor i musicòleg.

Diumenge 27 

El diumenge 27, dins de la programació estable de cinema del Teatre Monumental, s’ha programat la pel·lícula “El silenci abans de Bach”, unaó espanyola de Pere Portabella sobre la figura de Johann Sebastian Bach.

Divendres 1 de febrer

El divendres 1 de febrer, a les 21 h, el concert estrella de la Setmana, amb la interpretació del contratenor Carlos Mena, reconegut intèrpret de música antiga i barroca. En aquesta ocasió estarà acompanyat de Mensa Harmónica, un grup instrumental que es basa en el repertori de cambra dels segles XVII i XVIII. L’eix del concert serà la música barroca napolitana, entorn el compositor Scarlatti. La conferència prèvia al concert, a les 20 h, anirà a càrrec del mateix Carlos Mena.

Diumenge 3 de febrer

Finalment el diumenge 3 de febrer, a les 19 h, la Polifònica de Granollers i el Quartet de vent Sforzinda oferiran les “Ensaladas” de Mateu Fletxa, El Vell. Les “ensaladas” són peces musicals polifòniques formades per diversos estils heterogenis, i que van néixer com a divertiment dels cortesans del segle XVI. Mitja hora abans Agustí Vidal, director de la Polifònica de Granollers, farà una presentació del concert en la que hi incorporarà exemples musicats.


per Redacció | Aj. Mataró

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris