dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Troben a Premià de Dalt la maleta amb material radioactiu

maleta_radioactiva_280x87.jpgProtecció Civil ha informat avui que ha estat localitzada aquesta passada nit la maleta amb material radioactiu, sostreta dilluns a Vilanova del Vallès. L’equip radioactiu ha estat trobat en una zona d’aparcament, a la carretera que enllaça Premià de Dalt i Vilassar de Mar.

maleta_radioactiva_sostreta.jpgProtecció Civil ha informat avui que ha estat localitzada aquesta passada nit la maleta amb material radioactiu, sostreta dilluns a Vilanova del Vallès. L’equip radioactiu ha estat trobat en una zona d’aparcament, a la carretera que enllaça Premià de Dalt i Vilassar de Mar.

Alerta d’un particular

Un particular va alertar de la presència de la maleta a la Policia Local de Premià de Dalt, sobre les 11 h. de la nit, i de seguida es va traslladar l’avís urgent als Mossos d’Esquadra. Aquest cos policial va confirmar que es tractava del maletí amb material radioactiu sostret a Vilanova del Vallès i va acordonar la zona.

Mesures radiològiques

Posteriorment, l’empresa Proinsa, contractada pel Centre de Seguretat Nuclear (SCN) per fer mesures radiològiques, va enviar personal especialitzat al lloc de la troballa per a valorar l’estat del maletí. Els tècnics d’aquesta empresa van confirmar que la maleta es trobava tancada i que no comportava cap perill.

Custòdia nocturna

Els Mossos d’Esquadra han custodiat el material al llarg de tota la nit fins que l’empresa propietària de la maleta, Geocisa, se n’ha fet càrrec de nou.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: gencat

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris