dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Troben un dofí mort a la platja de Mataró

dofi_280x87.jpgUn ciutadà ha trobat aquest dilluns, poc abans de les 8.00 h. del matí, un dofí mort a la platja de Ponent de Mataró. L’animal marí podria haver mort per una epidèmia que afecta a aquests mamífers.

Un ciutadà ha trobat aquest dilluns, poc abans de les 8.00 h. del matí, un dofí mort a la platja de Ponent de Mataró. L’animal marí podria haver mort per una epidèmia que afecta a aquests mamífers.

El CRAM

Agents dels Mossos d’Esquadra s’han traslladat a la zona de la platja on ha aparegut el dofí mort, un exemplar d’1,75 metres de longitud. Posteriorment, el Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM), amb seu a Premià de Mar, s’ha fet càrrec de l’animal marí per esbrinar les causes de la seva mort.

Possible epidèmia

Segons les primeres dades, el dofí podria haver mort afectat per un virus – el morbillivirus – que ataca el sistema respiratori i nerviós dels dofins. Aquesta epidèmia va causar la mort l’any passat d’uns quaranta exemplars només a Catalunya. Avui, també han aparegut una parella de dofins morts a l’Ampolla (Baix Ebre).

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris